YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Mehmet Akif İnan Ortaokulu

May

Temiz Yarınlar Okullardan Başlar Projesi kapsamında Çiftlikköy Tema ile işbirliği ile okulumuz öğrencileri Çiftlikköy sahilinde çevre temizliği yaptılar. Belediye geri dönüşüm ve atık toplama merkezini ziyaret ederek bilgi aldılar.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Zeynep Bektaş'ın yürütmüş olduğu Oku - Farket - Değiştir Projesi

Her ay okudukları kitaplar üzerinden yaptıkları sohbetlerde bu ay çocukların sınırlara neden ihtiyaç duyduğu, nasıl sınır koyacağını, olumsuz davranışların nasıl yonetileceği ve olumsuz davranışlar ortaya çıkmadan neler yapabileceği konuştular. Katılım sağlayan velilerimize ve Pisikolojik Danışmanı mız Zeynep Bektaş'a teşekkür ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık.

Mrt

Orman Haftası sebebiyle öğrencilerimize Tema Çftlikköy tarafından büyütülüp dikilmek üzere fidan dağıtıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Etkinlikleri kapsamında 8. sınıf öğrencilerimiz öğretmenlerimizle kahvaltı yaptılar.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. dönem sonu etkinlik haftasında

Bilgi yarışması

Yeteneğini Sergile

En sevdiğini paylaş

Kitap okuma etkinlikleri yapıldı.

Ara

Yalova Tema Vakfı temsilcisi sayın Necla Görür tarafından öğrencilerimize Su Varlıklarımızı koruma tasarruflu kullanma ve iklim değişiklikleri hakkında seminer verildi.

Tema Vakfı Temsilcisi Sn. GÖRÜR'e tekkür ederiz.

Ara

TUBİTAK işbirliğince okulumuzda Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi DOÇ.DR Ozan TOPRAKÇI tarafından okulumz öğrencilerine Globalden Yerele Enerji Problemleri ve Çözüm Önerileri konulu etkinlik yapıldı.

Ara

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi(GUHEM) Uzay Galerisi'nde bulunan birbirinden eğlenceli ve öğretici interaktif içeriklerle dolu, geçmişten günümüze insanoğlunun uzay yolculuğunda kaydettiği aşamaları öğrenip, uluslararası uzay istasyonunda astronotların nasıl yaşadığını  öğrendik ayırca  Bursa Hayvanat Bahçesi'nde; ayı, kurt, aslan, leopar, yırtıcı kuşlar, lama, yaban eşeği, deve, maymun bölümlerinin yanı sıra deve kuşları ve zebralarında bulunduğu Afrika Savağı bölümü   öğrencilerimiz ders dışı öğrenme fırsatı buldular. Gezinin planlanması ve organizayosyonunda emek gösteren öğretmenimiz Tuğba BAYRAM'a teşekkür ederiz.

Kas

Çiftlikköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 100. Yıl Eğitim Ormanı Etkinliğine öğrencilerimizle katıldık.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ''100. YIL CUMHURİYET ORMANI ''Oluşturma GELECEĞE NEFES CUMHURİYETE NEFES ağaç dikim etkinliğine katılındı.

Ekm

Okulumuz Fen Bilimleri Alanı Zümresi tarafında planlanan okul dışı öğrenme etkinlikleri çalışmaları kapsamında Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne eğitsel amaçlı gezi gerçekleştirdik.

Ekm

Marmara Denizi'nin kıyısındaki 245 kus türüne ev sahipliği yapan Altınova Hersek Lagününü, Okulumuz Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencilerimiz

ziyaret etti.